הקרסול הוא אחד המפרקים החשובים בגוף. פעילות יום יומית, כמו גם פעילות ספורטיבית מאומצת, מפעילים עליו עומס רב, המביא אותו לסכנת פציעה. תפקידו של הקרסול משמעותי ביותר, מכיוון שהוא מחבר בין עצם השוק לכף הרגל. רצועות רבות וחזקות מייצבות את מפרק הקרסול אשר מונע על ידי שרירים. כל פגיעה ברצועות עלולה להיות קשה ביותר, ולשבש את תפקוד הקרסול ולגרום לכאבים קשים. כאבי קרסול עקב כך עלולים להופיע גם בעת מנוחה ולהיות די מטרידים.
פציעות באזור הקרסול נגרמות, לרוב, כתוצאה מפצעיה/ טראומה – כגון סיבוב של הקרסול הנקרא נקיעת קרסול. בפציעה מסוג זה נמתחים הגידים, הרצועות והשרירים. מצב כזה מתרחש בעיקר בצד החיצוני של הקרסול. בעקבות הנקיעה, הקרסול עלול להתנפח. הליכה ממושכת עם נעליים לא מתאימות (נעלי עקב, פלטפורמות למינהן וכו') עלולה גם היא, לגרום לכאבי קרסול כרוניים. סיבות נוספות הן למשל, דלקת בקרסול, דלקת פרקים או מחלות אוטואימוניות, וכן גם כתוצאה משחיקת סחוס ושינויים ניווניים (אוסטיאואתריטיס)
אמנם יש לו שם של חיה חמודה, אבל למעשה מדובר בתופעה מאוד לא נעימה ודי שכיחה. "דורבן" מתאר מצב של דלקת בחלק התחתון של העקב. דמיינו רצועה רחבה וארוכה הנמתחת לאורך כל תחתית כף הרגל. רצועה זו מקשרת בין העקב לבין כל אחת מהאצבעות ותומכת בקשת של כף הרגל. כאשר מתקיים מצב של עומס רב על הרגל, רקמות הרצועה נפגעות וכך נגרם מצב של דלקת.
התופעה מתאפיינת בכאבים באזור עקב הרגל, מלווים בתחושה של כאב עמום או דקירה. לרב הכאב מופיע בעיקר במצב של קימה משינה או מישיבה ממושכת.
התופעה נגרמת, כאמור מעמידה ממושכת, ריצה או קפיצה. ישנם מקצועות שונים הנוטים לסבול מהתופעה כגון: מלצרים , מורים, וכמובן ספורטאים.
מעבר לשגרת פעילות בעמידה או הליכה ממושכת, ישנם גורמים נוספים המגבירים סיכוי לתופעה כמו:
ככלל, מומלץ לבצע שילוביות של מס' דרכי טיפול ולשלב גם טיפול מונע עם ההתגברות על הבעיה על מנת למנוע הישנות ע"י מעסה רפואי שיקומי להמשך טיפול והדרכה .